Antidepressiva

Allright, antidepressiva. Een term die mensen afschrikt, die in een slecht daglicht staat. Soms een hulp is voor mensen maar ook eveneens een hel kan zijn voor anderen.

Antidepressiva hebben effect op bepaalde stoffen in de hersenen waardoor depressieve klachten vaak verminderen.

https://unsplash.com/@freestocks

Ja, klopt. Maar dat is de medische korte uitleg. In mensentaal: antidepressiva legt je emoties, je passies en ambities plat. Maar echt plat, plat hè! Ik heb het met mijn eigen ogen mogen zien en meemaken. Bram leren kennen zonder antidepressiva en 6 maanden later een volledig ander persoon zien en hem dan ook zo aanvaarden, mijn weirdo was efkes weg.

Het is raar en lastig en ook wel moeilijk. Maar ik vond dat het niet de oplossing was en hij is ook al niet zo consistent met het correct nemen van de medicatie 😅 slaat soms een dagje over #diegaatzijnhoofdnogeensvergeten haha

Ik denk dat het vooral niet werkte omdat hij enkel medicatie nam. Ik geloof in medicatie in combinatie met therapie. Maar ik geloof dan wel niet in medicatie bij Bram. Zo iemand mag je niet lam leggen, hij heeft die ambitie en passie nodig om te leven. Hij was helemaal niet gelukkig en hij vond alles “gewoontjes”. Niet de ideale manier om je lief volledig te leren kennen en om verliefd op te worden.

En ja oké, de depressieve klachten verminderden. Maar wat houdt dat precies in? Wel, ze voelen zich minder somber. Voelen ze zich dan blij? Neen, dat nu ook weer niet. Ze voelen werkelijk niets, helemaal niets. Hoe zot is da?!

Maar bon, dat is mijn standpunt. Voor hetzelfde geld werkt antidepressiva perfect bij anderen. En dat is oke, doe wat je zelf wilt en waar je je goed bij voelt! Voor ons is dit “a closed case”, antidepressiva komt niet meer in het hoofd van Bram. Dat is zeker.

In het volgend blogbericht kunnen jullie een getuigenis lezen van een super dappere vrouw, genaamd Laura. Ik leerde ze kennen via mijn schoonzus Irene en volgde ze op Instagram (geweldig kanaal) 👌 check it ~ https://instagram.com/laura_the_warrior?igshid=njbxehnlxiy7

3 reacties op “Antidepressiva”

  1. Ik geloof ook eerder in de combinatie met therapie als je echt diep zit / zwaar depressief bent. Dan heeft alleen antidepressiva volgens mij niet veel nut. Maar als je niet zwaar depressief bent denk ik dat het net wel kan helpen, ook zonder therapie, om zelf uit die put te klimmen en dingen terug op te pakken. Toen antidepressiva bij mij ter sprake kwam stond ik daar toch ook weigerachtig tegenover. Ik zag dat echt als een laatste redmiddel maar het zal veel mensen ook net wel helpen om die scherpe of donkere randjes er wat af te halen.

    Geliked door 2 people

  2. upgradewithcolours Avatar
    upgradewithcolours

    Het is eigenlijk zoals bij alles, heel subjectief!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: