World mental health day

Ik sprak al eerder over de 10 daagse rond geestelijke gezondheid. Wel, vandaag is het dus dé dag waarop we nog eens extra stilstaan bij “mental health”. Normaal gezien ben ik niet iemand die daar zo bij stil staat, maar door corona is dit toch een beetje veranderd. Ik heb Bram niet echt zien lijden onder de maatregelen maar ergens voel ik dat er toch iets veranderd is. Misschien wel de mentaliteit?

Er MOET minder en hij MAG precies meer zijn ding doen. Er zijn minder verplichtingen waardoor hij meer dingen kan doen die hem echt boeien. Maar daarnaast heb ik het gevoel dat hij zo minder buiten komt, minder onder de mensen is en meer in zijn schulp kruipt. Dit zie ik natuurlijk niet zo graag… Hij komt eigenlijk alleen buiten om te gaan werken en te repeteren met zijn bands. Afspreken met zijn en mijn familie en vrienden zijn veel beperkter door corona. Maar hij heeft daar niet veel moeite mee, ik eigenlijk wel. Ik ben een sociaal dier en een extravert iemand. Maar hij vindt het allemaal prima zo en dat moet ik respecteren. Omdat ik zo sociaal ben, spreek ik heel graag af met familie en vrienden. Dan push ik wel een beetje om samen te gaan. Dat kan misschien als iets slechts aanzien worden, maar ik vind dat ik dat moet doen. Om relaties te blijven onderhouden. Allez ge moet nu ook niet denken dat hij zijn vrienden en familie niet wilt zien hé, dat is het niet. Maar meestal in het weekend wilt hij zijn eigen ding doen en dat vind ik totaal niet erg. En soms heeft hij ook niet zo’n zin in contact met anderen, wilt hij wat drummen en gamen zodat hij zich kan ontspannen. Maar natuurlijk vrees ik voor de periode na de pandemie (zal waarschijnlijk nog even duren, ma bon). Als alle evenementen terug opstarten, er meer verplichtingen komen, familiefeesten,… Daar zijn we nog niet, maar ik ben me er wel van bewust. Maar goed, dat zien we dan wel weer! Dag per dag bekijken.

Huh, ge ziet dat niet hoor dat je een bipolaire stoornis hebt?!

Jup, dat klopt! Ook daarom is zo’n world mental health day nodig, om dat probleem even uit de wereld te helpen. Je ziet dat niet hé op het voorhoofd van Bram 🙂 en ook niet omdat hij er niet “depressief” uitziet. Zelfs al zit hij in een depressieve periode. Hieronder een foto van bekende personen die kampen of kampten met een depressie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: