Dag 2: 2 december

2 december 2021, dag 2 van Bram zijn opname. De tweede nacht in het ziekenhuis en alleen thuis. Dat doet toch even raar. Alleen slapen, is niet de grootste ramp. Het is het alleen thuis komen, het alleen eten,… Gewoon het alleen zijn.

Ik vond het een heel gek gevoel, omschrijven is moeilijk. Ik denk dat ik mij voor de eerste keer eenzaam gevoeld heb. Vreselijk was het. Maar het verstand nam dan toch even over: “Het is het juiste.Het moest, echt!” Het leven was niet meer oké, het ging niet meer.

De tweede dag was een rollercoaster. Geen tijd om te wennen aan het idee. Je man die het heel moeilijk heeft, is een ding. Maar je man binnen brengen in het ziekenhuis omdat je er geen vat meer op hebt, is een heel ander ding. Dus de emoties gingen alle kanten uit.

Een van de moeilijkste dingen vond ik het inlichten van vrienden en familie. Ik durfde niet alles aan iedereen te delen. Mijn ouders en zus en zijn ouders en zus bracht ik meteen op de hoogte, dat vond ik het beste. Onze vrienden waren ook snel op de hoogte. Maar de rest van de familie en andere vrienden wisten niet onmiddellijk wat er aan de hand was. Ik had ook de kracht niet om alles aan iedereen te vertellen. De wereld stopte niet met draaien, het was druk op school, thuis en ik wist even niet waar mijn hoofd stond. Het beantwoorden van alle berichten en vragen vergen enorm veel energie die ik niet echt had. Toch niet in het begin van die periode. Daarnaast wou ik ook iedereen in zijn naaste omgeving zoals zijn ouders op de hoogte brengen van alles. Daar slaagde ik niet altijd in.

Op de tweede dag was Bram niet in staat antwoorden te geven op vragen van anderen. Hij was bezig met zichzelf en niet met de wereld, wat logisch is. Hij is herstellende en hij verdient rust. Maar daarom komt alles terecht op mijn schouders. Alle extra administratieve zaken, het volledige huishouden, contact opnemen met zijn werk,… was volledig voor mij. Soms denk ik hoe ik dat allemaal geregeld kreeg, maar hey dat is mantelzorger zijn. Ik doe dat met enorm veel liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: